• DOLAR
    7,6709
  • EURO
    8,9390
  • ALTIN
    459,68
  • BIST
    1,1635
Kolay Bilmeceler ve Cevapları

Kolay Bilmeceler ve Cevapları

Kolay Bilmeceler ve Cevapları

Kolay Bilmeceler ve Cevapları;

Bilmeceler çocukların gelişimlerinde çok önemli bir yere sahiptir. Çocukların zeka gelişimine katkıda bulunan bilmeceler aynı zamanda analitik düşünme, problem çözme, karar verme becerilerinide geliştirir. Bunun içindir ki her gün bilmece çözmek, bilmece çözmek için kafa yormak zihni zinde tutar. Şimdi sizin için derlediğim bilmecelere bakalım.

Kolay Bilmeceler ve Cevapları

Soru 1: Yuvarlaktır düz değil, doksan dokuz yüz değil

Cevap 1: Tebih

Soru 2: Fırın ağzına sac koydum, cümle alemi aç koydum

Cevap 2: Oruç

Soru 3: Tavuklar en çok hangi ülkeyi sever

Cevap 3: Mısır 🙂

Soru 4: Bir elmayı yerken kurt bulmaktan daha kötüsü ne olabilir.

Cevap 4: Yarım kurt bulmak.

Soru 5: Altı taş, üstü taş içinde dolaşta dolaş

Cevap 5: Minare

Soru 6: Kırıldığı zaman kullanılan şey nedir?

Cevap 6: Yumurta

Soru 7: Benzin ile insan arasındaki benzerlik nedir?

Cevap 7: İkisininde sulusu çekilmez.

Soru 8: Nasrettin Hoca eşeğe neden ters biner?

Cevap 8: Eşeğin dikiz aynası olmadığı için.

Soru 9: Terzi biçmez, makas kesmez, iğne batmaz

Cevap 9: Gökyüzü

Soru 10: Bir gökçe tepe, etrafı küpe, altın ağarçık, gümüş küpe

Cevap 10: Gökyüzü, yıldızlar, güneş , ay

Soru 11: Yaşlanan Temel’e ne olur?

Cevap 11: Kurulanır.

Soru 12: Ateşe girer yanmaz, suya düşer ıslanmaz?

Cevap 12: Güneş

Soru 13: Akşam güvece koydum, sabah kalktım ki yok ?

Cevap 13: Ay

Soru 14: Düşünen file ne denir

Cevap 14: Filozof 🙂

Soru 15:  Hangi kalemle yazı yazılmaz?

Cevap 15: Kontrol kalemiyle.

Soru 16: Akşam olur dizilir, sabah olur bozulur.

Cevap 16: Yıldızlar.

Soru 17:  Servis yapıldığı halde yenmeyen şey nedir

Cevap 17: Tenis topu.

Soru 18: Bir gemim var, on iki adası var, dört güvertesi var, elli iki penceresi var

Cevap 18: Yıl, Aylar, Mevsimler, Haftalar

Soru 19: Doktorlar ameliyat ederken niçin maske takarlar?

Cevap 19: Yanlış ameliyat ettikleri hastalar tanımasın diye 🙂

Soru 20: On iki atlı karınca, dönerler birbiri ardınca, Yarısı kar yarısı mar, görür herkes dünyaya gelince.

Cevap 20: Aylar, gece- gündüz

Soru 21: Yolda gelir yürümeden, dala konar görünmeden

Cevap 21: Kış

Soru 22: Doktorlar niçin eldiven takarlar?

Cevap 22: Ölen hastalarda parmak izi kalmasın diye

Soru 23: En kibar kuş hangisidir?

Cevap 23: Baykuş

Soru 24: Günlerin padişahı, haftaların şahı, uzatır bacakları, dinletir ayakları

Cevap 24: Pazar.

Soru 25: Kekemeler ne zaman kekelemezler?

Cevap 25: Konuşmadıkları zaman 🙂

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?