• DOLAR
    6,7688
  • EURO
    7,6343
  • ALTIN
    366,99
  • BIST
    1,1292
Çocuklar İçin Zeka Soruları ve Cevapları

Çocuklar İçin Zeka Soruları ve Cevapları

Çocuklar İçin Zeka Soruları ve Cevapları

Çocuklar İçin Zeka Soruları ve Cevapları;

Soru 1: İki baba ve iki oğul, üç koltuğa, tek tek oturtulabilir mi?

Cevap: Bir dede, dedenin oğlu ve dedenin torunu; iki baba ve iki oğul olduğundan üç koltuğa tek tek otururlar.

Soru 2: Ölüm cezasına çarptırılan bir adama son sözü sorulmazdan önce şöyle deniliyor.
“Son sözünü yalan söylersen asılarak, doğru söylersen kesilerek öleceksin.”
Bu adamın kurtulma şansı olduğuna göre ölüm cezasından kurtulmak için ne söylemelidir?

Cevap: Beni asarak öldüreceksiniz derse kurtulur. Çünkü, onu asmaya götürseler doğru söylemiş olur, o zaman başı kesilmesi gerekir. Başını kesmeye götürseler, o zaman yalan söylemiş olacak ve asılması gerekecek. Böylece adam ne asılabilir ne de kesilebilir.

Soru 3: Adamın biri yanında bir kurt,bir keçi ve kocaman bir baş lahana ile bir nehri geçmek ister. Ne var ki adamın elinde bulunan kayık ancak, kendisi ile birlikte bu üç şeyden yalnızca birisini taşıyacak kapasitededir. Adam yanında lahanayı götürse kurt kuzuyu yiyecek, kurdu götürse kuzu lahanayı yiyecektir. lahana ile keçinin güvenliği ise adamla birlikte olmaya bağlıdır.
Adam nasıl yapmalı ki hem karşıya geçsin, bu üç şeyi de beraber geçirsin, aynı zamanda hiç birine bir zarar gelmesin.
Siz olsaydınız ne yapardınız?

Cevap: Kurt lahana yemediği için adam önce keçiyi kayığı ile karşıya geçirir. Keçiyi bırakıp kendisi yalnız başına döner. Lahanasını alıp keçinin yanına gider. Lahanayı orada bırakıp keçi ile geri döner.
Keçiyi bırakıp kurdu kayığına alır onu karşıda bırakır. Kurt lahana ile kalır. Kendisi yalnız başına döner.
Keçiyi alır beraberce karşıya geçerler. Böylece üçü de geçmiş olur.

 Soru 4: Bir adam durakta beklerken yanına iki kişi geliyor.Biri saat diğeri adını soruyor. Adam her ikisine de aynı cevabı veriyor. Ne cevap vermiş olabilir?

Cevap: Durmuş

Soru 5:  İki basamaklı öyle bir sayı bulunuz ki, bulduğunuz bu sayının rakamlarını önce birbiri ile çarpınız, sonra toplayınız. Bulduğunuz çarpım sonucu ile, toplam sonucunu tekrar toplayınız. Sonuçta ilk yazdığınız iki basamaklı sayıyı versin.

Cevabı: Diyelim ki tuttuğumuz sayı 49 olsun
1. işlem: 4 x 9 = 36
2. işlem: 4 + 9 = 13
Üçüncü işlem = 36 + 13 _ 49

Zeka Soruları…

Soru 6: Hep aynı soruyu sorarız ama hep farklı bir cevap alırız? Bu soru nedir?

Cevap: Saat kaç?

Soru 7: Bir adam çocuğuna kalın kitap verir bunu oku sana 100tl vereceğim der çocuk hiç okumadan kitabı aylar sonra getirir derki 100 liramı ver ben kitabı okudum der babası okumadığını nasıl anlar

Cevabı: Babası kitabın son sayfasına 100 lirayı koymuştur çocuk kitabı okusaydı 100 tl yi alırdı

 Soru 8: 3 avcı, 3 saatte, 3 ördek vurabiliyorsa, 9 avcının 9 ördeği vurabilmesi için kaç saat lâzımdır?

Cevap: 3 saattir

Soru 9: 5 kardeş camiye gitmişler.Camiden çıkarken yağmur yağmış 1 tanesi ıslanmamış. 4’ü ıslanmamış.NEDEN ???

Cevap: 1 tanesi tabutun içindeymiş diğerleri onu taşıdığı için ıslanmışlar 🙂 🙂

Soru 10: Bir öküz başkasının bahçesine gitmiş ve otları yemiş öküzün sütünü bahçe sahibimi öküzün sahibimi alır .

Cevap: Öküzün sütü olmaz

Soru 11: Bir uçurumun dibindesiniz yanınızda anne ve babanız var.birisiyle aşağı atlayacaksınız hangisini seçerdiniz?

Cevap: Zaten uçurumun dibindesiniz

Soru 12: Kara Murat idam edilecektir. Tam bu sırada bir ses duyulur.Heyyt bırakın babamı ulan. Nayyr o benim oğlum değil der.Her ikisi de doğru söylediğine göre açıklayın.

Cevap: o kara muratın kızıdır

Soru 13: Bir baba çocuğunun her doğum gününde çocuğun kumbarasına 1 Lira atıyormuş çocuğun kumbarası hiç açılmıyormuş bir gün çocuk 12 yaşına girmiş çocuğun kumbarasını açmışlar bir bakmışlar ki kumbaradan 3Lira çıkmış bu nasıl olur

Cevap: Çocuk 29 ŞUBAT da doğmuş

Soru 14: Bir gün anne baba ve çocuklar pikniğe gitmiş evde hizmetçileri kalmış ve hizmetçi kapının anahtarını halının altına koymuş kapıya da bu notu asmış anahtar halının altında hırsız gelmiş niye kapıyı açamamış.

Cevap: hırsızın okuması ve yazması yokmuş

Soru 15: Mert ve babası trafik kazası geçirir. Mert ‘in babası ameliyata giremeden ölür. Mert ameliyata girerken onu ameliyat yapacak olan doktor BEN BU AMELİYATI YAPAMAM ÇÜNKÜ BU BENİM OĞLUM sizce bu nasıl olur?

Cevap: Ameliyatı yapacak olan doktor Mert’in ANNESİDİR

Sosyal Medyada Paylaşın:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?