• DOLAR
    5,8050
    %-0,08
  • EURO
    6,4310
    %0,02
  • ALTIN
    273,45
    %0,22
  • BIST
    7,6425
    %0,01
Kolay Zeka Soruları ve Cevapları

Kolay Zeka Soruları ve Cevapları

Kolay Zeka Soruları ve Cevapları

Kolay Zeka Soruları ve Cevapları;

Degerler. net ailesi olarak sizler için kolay, eğlenceli, zeka sorularını derledik. Cevapları da hemen altında yazıyor. İyi eğlenceler.

Soru 1: Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu,dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu kalır?
Cevap:  9 canlı koyun

Soru 2: Sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası, ve birde mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz… Önce hangisini yakarsınız?
Cevap:  Kibriti

Soru 3:  Üç elma vardı ikisini aldım. Kaç elmam var?
Cevap: 2 elma

Soru 4: Ordu’ dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz.Fatsa’ da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Ünye’de 8 yolcu indi,6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Samsun’a vardığınızda şoförün adı neydi?
Cevap: Şöför sizdiniz.

Soru 5: Bir yarışta ikinciyi geçersen kaçıncı olursun?
Cevap: İkinci

Soru 6: Bir duvarın üzerinde 5 adet kuş duruyor. O sırada oradan geçmekte olan bir avcı, tüfeğini ateşleyip ikisini vuruyor. geriye kaç kuş kalır?
Cevap: Vurulan ‘iki’ kuş kalır. Diğerleri kaçar.

Soru 7: Bir tabakta 7 tane portakal var. Bu portakalları, 7 çocuğa birer tane bütün portakal vererek paylaştırın ve hâlâ tabakta bir portakal kalsın?
Cevap: Son kalan çocuğa portakal, tabakla birlikte verilir.

Soru 8: İki kişi yolda karşılaşıyorlar. Küçük olan, Büyüğün öz oğludur. Ancak büyük olan küçüğün babası değildir. Bu nasıl olur?
Cevap: Demek ki ‘annesi’dir.

Soru 9: Bir çocuk, 7 elmanın ikisi hariç hepsini yerse, kaç elma kalır?
Cevap: İkisi hariç ise tabi ki ‘iki’ tane kalır.

Soru 10: Dörtnala giden ve dört nalından biri altın olan altı altın nallı atın kaç nalı altındır?
Cevap:  6

Soru 11: Bir adada yedi tane dünya güzeli varmış ve bu adaya gelen herkesi öldürüyorlarmış. Bir gün adamın biri adaya düşmüş. Güzeller adama son isteğini sormuşlar, adam öyle bir şey söylemiş ki güzeller onu öldürmemiş.Adam ne söylemiş olabilir?
Cevap: İçinizden hangisi çirkinse beni o öldürsün!

Zeka Soruları…

Soru 12: Padişah bir suçluyu asacakmış. Vezirine demiş: “Bir kağıda ölüm bir kağıda yaşam yaz.bir torbaya koy.suçlu hangisini seçerse o olacak.” Vezir, suçlu düşmanı olduğu için ikisine de ölüm yazmış.suçluda bunu biliyormuş.Ama veziri padişahın yanında suçlayamazmış.Soru şu: Suçlu nasıl kurtulur?
Cevap: Bir tanesini alır yutar. ‘Ben bunu seçtim diğerini açalım’ der ve açtıkları ikiside ölüm olduğu için açtıkları da ölüm çıkıcaktır. O zaman ‘Seçtiği yaşamdır.’ der padişah ve kurtulur.

Soru 13: Bir cinayet işlenmiş ve tek görgü tanığı var. Duruşmada görgü tanığına hakim sormuş:” Anlat bakalım nasıl oldu ? ” Görgü tanığı da aynen şöyle anlatmış:” Sahilde yürüyordum iskeleye yanaşmış olan gemide adam kafasına silahı dayayıp 2 el ateş etti.”Yani görgü tanığı adamın intihar ettiğini iddaa etmiş.Hakim de adamı ” Bu vurdu, tutuklayın. ” demiş. Hakim bunu sizce neye dayanarak söylemiş olabilir?
Cevap: Kafasına silah dayayıp intihar etmeye çalışan bir insan 2 kere ateş edemez.. Bir kere ateş ettiğinde zaten ölmesi gerekir. Tabancadan iki kurşun çıkmışsa bu başka biri tarafından yapıldığına delildir..

Soru 14: Bir karavanla yolculuk yaptığımızı düşünelim. Karşılaştığımız bir köprünün altından mutlaka geçmek zorundayız. Ancak karavanımız, bir iki cm’lik bir fazlalıkla köprüye toslamaktadır. Bu köprünün altından geçmenin bir yolunu bulabilir miyiz?
Cevap: Lastiklerimizin havasını biraz indirirsek, köprünün altından kolayca geçeriz.

Soru 15: Arkadaşınızın yaptığı çıkarma işleminin sonucunu bilmek ister misiniz: Öyleyse hemen şimdi, önüne bir kağıtla kalem koyduktan sonra ondan şunları yapmasını isteyin;
– Önündeki kağıda ilk ve son rakamları aynı olmayan üç basamaklı bir sayı yaz!
– Yazdığın sayıyı tersine çevir ve küçük olanı diğerinden çıkar!
– Şimdi bana, sonucun son rakamını söyle!
Cevap: Diyelim ki, bizim görmediğimiz ve arkadaşımızın yazdığı sayı 264 sayı olsun 264 sayısının tersi 462’dir. Arkadaşımız büyük olan sayıdan küçük olan sayıyı şu şekilde çıkaracaktır; 462 – 264 = 198
Arkadaşımız, yaptığı işlemin sonucunun son rakamı olarak, bize 8 sayısını söyleyecektir. Bu tür bir çıkarma işleminde ortadaki sayı her zaman 9’dur. Son rakamı da arkadaşımız söylediğine göre, ilk rakamı bulmak için 9’dan son rakamı, yani 8’i çıkaracağız. Böylece sonucun 198 olduğunu rahatlıkla bulmuş olacağız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?